Grafische Vormgeving

“De menselijke geest programmeert zichzelf door middel van beelden.”

- Saskia Naber

IMG_9679-header.jpg

Een verhaal uit de praktijk

“Ik durf het jullie bijna niet te laten zien…” zei ik tijdens het logo-voorstel. “Herkennen jullie iets?”

Na een korte stilte breekt er een stralende lach door op alle gezichten tegenover mij. “Dit is HET! Dit is gewoon… wauw… precies wat we nodig hebben!”

 

Form follows function

Een nieuw online platform, een nieuwe huisstijl. Net zoals dat het nieuwe platform alles makkelijker en overzichtelijker moet maken, zo willen we dat ook voor de nieuwe huisstijl. Het logo moet niet alleen uitstralen wie Creatief Schrijven nu echt is, maar ook vooral breed inzetbaar zijn. Met geen vaste designer in huis moet mijn klant zelf eenvoudig de lijn kunnen doortrekken bij de vele subbrands die constant gecreëerd worden.

logo-voorstel.jpg
 
overzicht_brands.jpg

Hetzelfde logo, maar dan anders

Van oud naar nieuw. Ja, de vorm en de kleuren zijn opgefrist, maar het grote verschil zit hem in de toepassing. Door het logo in te zetten als het copyright-teken kreeg de vorm niet alleen een passende betekenis, maar is het makkelijk mee te nemen en te gebruiken in de constant veranderende sub-huisstijlen.
Neutraal maar toch altijd herkenbaar.

Een ontwerper weet dat hij perfectie heeft behaald, niet wanneer er niks meer toe te voegen is, maar wanneer er niks meer weg te halen is.
— Antoine de Saint-Exupéry

 

overzicht_brands.jpg
Learn the rules like a pro so you can break them like an artist
— Picasso

 

IMG_9764 copy.jpg

Wat heb jij nodig?

Een logo is meer dan een leuk plaatje. Het is het eerste waarmee je (potentiële) klanten kunt vertellen wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.

Als je met mij samenwerkt beginnen we altijd met de volgende vraag:
Wie is je ideale klant en wat kan beteken jij voor hen?

Richt je, je vooral op jonge moeders die graag bewuster willen leven? Of bestaat je doelgroep uit mannen die vooraan in de rij staan als de nieuwe star-trek film uitkomt?
Of richt je, je op jonge professionals die het beste van zichzelf naar boven willen halen? (En elke ochtend een late-matcha met amandelmelk bij het ambachtelijke koffie-tentje op de hoek bestellen?)
Of….?

 
schetsen

Gratis brainstormsessie + moodboard

Hoe kan je jouw klanten met beeld, kleur en vormgeving overtuigen dat jij hen snapt? Zodat het een no-brainer is om bij jou je product of dienst af te nemen?

Plan samen met mij een brainstormsessie in, waarbij we samen deze vragen gaan beantwoorden. We duiken dieper in ‘jouw brand’, stellen een personificatie op én maken een moodboard die in 1 oogopslag laat zien in welke richting jij wilt gaan.


 

Wie ben ik?

Na de kunstacademie ben ik zelfstandig aan de slag gegaan met mijn kunst en grafisch ontwerp.

Naast mezelf te verdiepen in (digitale) marketing heb ik me ook de basis van html, css en javascript eigen gemaakt. Allemaal om mijn ontwerpen niet alleen mooi, maar vooral ook functioneel te laten zijn.

Een logo en een huisstijl gaan bij mij niet alleen om het mooie plaatje. Jouw huisstijl is een tool die jij naadloos moet kunnen inzetten in jouw bedrijf. Ik ben niet iemand die alleen uitvoerend werk doet: samen denken we na over jouw bedrijf, jouw klanten en jouw doelen.

Lydia Jansen