Portretten van liefde

"Ik ben nooit eerder zo geraakt door een schilderij."

- Maria

papa%26sebastian.jpg

Als ze er niet meer is

Wie was oma? Al zoekende door de honderden foto’s op de telefoon werd mijn moeder steeds verdrietiger. “Nee, dat is ze niet.. Nee, hier is de achtergrond raar… Nee, deze is niet scherp genoeg… Nee, hier is ze te jong… nee…nee… nee….”

Hoe herinner je iemand die er niet meer is? Iemand die er misschien ook zelfs al langer niet is geweest?

 
ingelijst_oma.jpg

Een leven op papier

Het moment dat ik mijn pen in de handen neem verandert er iets. Terwijl de lijnen op het papier verschijnen ga ik steeds beter kijken. Echt kijken… Het subtiele licht in de ogen, een opkrullende lip, een haarlok achter het oor.

Al tekenend en schilderend raak ik haar leven aan en breng het naar buiten om te herinneren en lief te hebben.

Toen ik het portret van mijn oma aan mijn moeder liet zien, stroomde ze direct vol:

“Ja, ja… dit is mam; wie ze echt was.”

Ook voor sterrenouders

Ja, vertelde de moeder, ze had wel een foto. Maar de foto was simpelweg te rauw, te heftig om zomaar aan mensen te laten zien. Of ik misschien, heel misschien haar kindjes zou durven te tekenen?

Met tranen in de ogen heb ik naar de tweeling gekeken. Echt gekeken. Naar het wipneusje van het jongetje, de opkrullende lipjes van het meisje... Ik heb ze gezien, erkend, gezegd dat ze er zijn geweest.

Nu kunnen hun ouders ze eindelijk delen, het digitale schilderij afdrukken, inlijsten en trots in de woonkamer hangen. Zie, daar zijn ze, hun lieve kinderen.

Dit is het meest bijzondere cadeau dat ik ooit gekregen heb. Zo persoonlijk.
— Thamara

 

IMG_1316+2.jpg

Een gesprek vol liefde en herinneringen

 ”Als we sterven blijven er alleen verhalen achter. Door de verhalen te vertellen blijven we leven voor hen die achterbleven.” - Katrien Smeyers

Wie heb je verloren? Wie wil je herinneren? Of je nu eenportret wilt, of dat je er nog niet zeker van bent, ik ben er voor je. Samen kunnen we lachen, huilen en verhalen vertellen over de telefoon of in een videogesprek.

Stuur je liever eerst een bericht? Heb je vragen? Wil je iets speciaals weten?
Dan kan dat natuurlijk ook.

 
 
Lydia&Amadeus.jpg

Prijzen

Alle portretten zijn 100% digitaal geschilderd. Bij bestelling van een portret krijg je ook een Glicée print op aquarelpapier op A5 of A4 formaat thuis gestuurd.
Door de ongelooflijke kracht van de iPad en de hoge kwaliteit van deze speciale professionele printtechniek krijg je een waar kunstwerk aan je muur.

Naast de digitale portretten is het ook mogelijk een olieverfschilderij op hout in dezelfde stijl te bestellen. Let wel op, hier kan ik er maar enkele opdrachten van aannemen op gezette tijden in het jaar.

Julie_Chayenne.jpg

Olieverf op hout

Maar 5 plekken vrij voor september/oktober 2019!

80 x 120 cm: € 1798
60 x 80 cm: € 988
40 x 60 cm: € 596
30x 40 cm: € 397

Prijzen zijn inclusief BTW en verzenden naar Nederland/België.
Voor andere bestemmingen kun je contact opnemen voor de juiste verzendkosten.

 

Digitaal schilderij

Naast de professionele Glicée print op aquarelpapier ontvang je ook de digitale bestanden. Dit betekend dat je jouw portret nog zo vaak kunt afdrukken en gebruiken zoals je wilt. Denk hierbij aan dankkaarten na de dienst of exemplaren voor andere familieleden en naaste vrienden.

Eén persoon op het portret kost € 275.

Als er extra figuren op het portret komen, bijvoorbeeld een partner, kind of geliefd huisdier dan komt er € 75 per figuur bij.

De prijzen zijn altijd inclusief BTW.

ingelijst_oma.jpg
 

 Heb je nog vragen? Liever eerst contact opnemen? Of wil je me eerst eens horen? Plan een telefoon of videogesprek in. Samen kunnen we dan lachen, huilen en verhalen vertellen.

Liever via een geschreven bericht? Dat kan natuurlijk ook.